verkeersverzekering-majoor-en-hulshof-leidschendam-voorburg

Uw motorverzekering

De motorverzekering (of motorrijtuigverzekering) dekt het risico van schade aan en veroorzaakt door een motorrijtuig. Iedere motor die aan het verkeer deelneemt, moet minimaal WA-verzekerd zijn.

WA-verzekering

U moet voor uw motor minimaal een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) te hebben. Deze dekt de schade die u met uw motor veroorzaakt en waarvoor u aansprakelijk bent. De schade aan uw eigen motor is hiermee niet verzekerd. Bij de meeste verzekeraars is het verzekerde bedrag maximaal 2.500.000 euro per gebeurtenis.

WA-Beperkt Casco verzekering

U kunt ook een WA-Beperkt Casco verzekering afsluiten. Hiermee is dezelfde schade gedekt als met een WA-verzekering, met als extra dekking de schade die uw motor oploopt door andere zaken dan een ongeval. Denk daarbij aan bijvoorbeeld brand, blikseminslag, diefstal, joyriding, verduistering en storm- en hagelschade. Deze verzekering wordt ook wel WA-plus, WA-Extra of WA-minicasco genoemd.

WA-Cascoverzekering

Een WA-Cascoverzekering, Volledige Cascoverzekering of Allrisks-verzekering dekt de schade die u met uw motor bij anderen veroorzaakt én de schade aan uw eigen motor. Ook de schade als gevolg van botsing, slippen, omslaan, te water raken, diefstal, brand, blikseminslag, hagel en storm is gedekt.

Eisen voor beveiliging van uw motor

Als u uw motor WA-Beperkt Casco of WA-Casco wilt verzekeren, stelt de verzekeringsmaatschappij vaak eisen aan de beveiliging. Zo zou het kunnen dat u een ART-goedgekeurd veiligheidsslot Categorie 4 voor uw motor hebben. Of als de motor is voorzien van een klasse 1 SCM goedgekeurd anti-diefstalsysteem, dan wordt misschien het eigen risico verlaagd.

Premies verschillen

De premie van een motorverzekering is afhankelijk van een aantal zaken ; de dekking die u kiest, van uw leeftijd, de hoeveel kilometers die u rijdt en de regio waar u woont. Voor sommige regio’s geldt namelijk een toeslag omdat het aantal schadegevallen daar hoger is dan elders. Verder is het gewicht en de (oorspronkelijke) cataloguswaarde een premiefactor. Bij motorverzekeringen speelt het aantal schadevrije jaren een belangrijke rol. Hoe langer u géén schade claimt bij uw verzekeraar, hoe hoger uw premiekorting oploopt. Claimt u vervolgens wel schade, dan valt u meestal weer een flink stuk terug op de kortingsladder. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om een no-claimgarantie af te sluiten. Bij de eerste schade valt u dan niet terug in premiekorting.

Uw oldtimer of jong-timer

Indien u een oldtimer heeft naaste een ander hoofdvoertuig, kunt u deze op verschillende manieren verzekeren. Indien het een duur voertuig is, wilt u misschien ook dat de taxatiewaarde verzekerd is. Of misschien vindt u het risico van verlies wel te overzien en wilt u alleen een gunstige WA dekking. Er zijn diverse mogelijkheden en wij nemen ze graag met u door al naar gelang uw wensen.

Jan Majoor - Advies verzekeringen

Wilt u een onafhankelijk en gedegen advies over uw verzekeringen? Dan plannen wij graag een consult met u in. In dit adviesgesprek nemen wij uw wensen en situatie door.

Rijdt u niet in de winter? Kijk eens of de verzekering aangepast kan worden! 

Als u niet in de winter rijdt kijk dan ook eens of uw verzekering de mogelijkheid biedt deze tijdelijk aan te passen.